undraw_wash_hands_nwl2

Dezinfekce

Škodlivé bakterie, viry, ale i plísně a kvasinky se schovávají doslova na každém rohu. Na první pohled sice nemusí být vidět, projeví se však velice záhy na zdravotním stavu jak lidí, tak i ostatních živočichů, například dobytku či drůbeže v chovech.

Dezinfekce neslouží pouze k vymýcení patogenních mikroorganismů, ale také k ochraně před nimi. Naše firma dezinfekci provádí prakticky kdekoliv a způsob její aplikace citlivě přizpůsobuje okolnímu prostředí a ničeným škůdcům tak, aby se dosáhlo maximálně úspěšných výsledků bez ekonomických a ekologických ztrát.

KDE PROVÁDÍME DEZINFEKCI?

Jak již bylo zmíněno, naše firma se postará o dezinfekci v podstatě jakéhokoliv prostoru – od
kanceláří, přes dopravní prostředky, až po hospodářské haly či sklady. Nejedná se jen o „nárazovou“
ohniskovou dezinfekci, ale také například preventivní, kdy je potřeba profesionál pro provedení
odborného zásahu a posouzení, zda je úroveň čistoty daného prostředí v souladu s hygienickými
předpisy.

Nejčastější místa provedení služby:

Potravinářské a stravovací provozy

hrají klíčovou roli v poskytování kvalitních a bezpečných potravin pro spotřebitele. Od výroby a zpracování potravin až po jejich servírování v restauracích, každá fáze vyžaduje přísné hygienické a bezpečnostní normy.

Veterinární dezinfekce a dezinfekce drůbežích chovů

jsou klíčové pro udržení zdraví zvířat a prevenci šíření nemocí. Pravidelná dezinfekce prostor, vybavení a vodních zdrojů minimalizuje riziko infekcí.

Zdravotnická zařízení a farmaceutické firmy

hrají zásadní roli ve zdravotní péči a inovacích. Nemocnice a kliniky poskytují nezbytnou léčbu a péči pacientům, zatímco farmaceutické společnosti vyvíjejí nové léky a terapie.

Vzdělávací instituce a školy

jsou základem pro rozvoj dětí a mládeže. Poskytují nejen vědomosti, ale také formují sociální dovednosti a hodnoty.

Výrobní haly a sklady

jsou klíčové pro efektivní fungování průmyslu a logistiky. Ve výrobních halách probíhá výroba a montáž produktů, zatímco sklady slouží k jejich uskladnění a distribuci.

Nemocnice a domácnosti

dezinfekce prostor po zemřelém či problematických jedincích – narkomani apod.

Společné prostory bytových družstev

zahrnují chodby, schodiště, výtahy, prádelny a zahrady, které slouží všem obyvatelům. Pravidelná údržba a úklid těchto prostor jsou zásadní pro bezpečnost a komfort bydlení.

Dopravní prostředky

jsou nezbytnou součástí moderního života, umožňující pohyb osob a zboží. Patří sem automobily, vlaky, letadla, lodě a další vozidla, která usnadňují dopravu na krátké i dlouhé vzdálenosti.

Obchodní domy a supermarkety

jsou centry pohodlného nakupování, kde zákazníci najdou široký sortiment zboží na jednom místě.

Hospodářské a zemědělské objekty

jsou základem produkce potravin a dalších surovin. Patří sem farmy, stáje, sklady plodin a zařízení pro zpracování zemědělských produktů.

Kancelářské prostory a firmy

jsou srdcem obchodních aktivit a inovací. Efektivně navržené kanceláře podporují produktivitu a kreativitu zaměstnanců.

Sportoviště a wellness centra

jsou klíčová pro udržení zdraví a kondice. Nabízejí širokou škálu aktivit, od fitness a jógy po plavání a masáže.

Centra a objekty společenského vyžití

jsou klíčová pro komunitní život a zábavu. Patří sem kulturní domy, kina, divadla, sportovní haly a další místa, kde se lidé mohou setkávat a bavit.

Hotely a restaurace

jsou oblíbenými místy pro poskytování různých služeb, od ubytování až po gastronomické zážitky.

PROTI ČEMU VÁS OCHRÁNÍME

Jak již bylo zmíněno, námi nabízené dezinfekční služby vás s pomocí speciálních přípravků zbaví jak bakterií a virů, tak i nežádoucích plísní a kvasinek.

Mezi nejběžněji rozšířené zástupce patří například koronavirus, ptačí chřipka (aviární influenza), IBR (infekční bovinní rinotracheitida) či salmonelóza.

undraw_empty_street_re_atjq

Tak blízko k vyřešení problému

TYPY DEZINFEKCÍ

Dezinfekce se dělí hned na několik typů, a to podle míry postižení daného prostoru. Jako první si můžeme uvést dezinfekci preventivní, která, jak již název napovídá, předchází případným potížím, snižuje riziko ohrožení zdraví. Pro udržení vysoké úrovně hygienických standardů a čistého prostředí se doporučuje provádět ji zhruba jednou za tři měsíce.
Dalším typem dezinfekce je takzvaná dezinfekce represivní neboli ohnisková. Ta se zaměřuje na zneškodnění patogenních zón, jež představují centrum výskytu škodlivých mikroorganismů. Provádí se jak povrchově, tak i prostorově a jejím cílem je zamezení dalšímu šíření nákazy.

Na ohniskovou dezinfekci pak navazuje dezinfekce průběžná, která se provádí v případě zvýšeného rizika rozšíření a dlouhodobějšímu vystavení nákaze. Je zapotřebí pravidelně ošetřovat jak nemocného, tak i předmětů v bezprostředním okolí a samotného prostoru, ve kterém pobývá.

Úplně posledním příkladem je dezinfekce závěrečná.

Jedná se o finální jednorázový zásah do ohniska nákazy, jehož zdroj se přestal uplatňovat.

ZPŮSOBY DEZINFEKCE A NÁMI VYUŽÍVANÉ PROSTŘEDKY

Dezinfekce se primárně dělí na tři základní druhy – fyzikální, fyzikálně-chemickou a chemicky-
biologickou ochranu.

Ty se liší v závislosti na použitých materiálech. Například fyzikální využívají pro likvidaci škodlivin var, filtraci nebo třeba UV záření. Pakliže využijeme fyzikální potenciál chemických složek, můžeme se patogenů zbavit pomocí dezinfekčních přípravků a přístrojů, které k hubení využívají reakce na tepelné změny.

Z ochranných přípravků na chemické či biologické bázi pak můžeme zmínit například kyseliny, alkoholy a étery, cyklické sloučeniny nebo třeba halogeny.

Co používáme:

Generátory pro použití teplé mlhy

jsou specializovaná zařízení používaná k dezinfekci a zvlhčování různých prostor. Tato technologie je efektivní v ničení patogenů a zlepšování kvality vzduchu.

Turbo ULV pro použití studené mlhy

jsou účinné nástroje pro dezinfekci a ochranu proti škůdcům.

Dezinfekční postřik/pěnu

jsou klíčovými nástroji pro udržování hygieny a bezpečnosti v různých prostředích.

Mokrou plošnou dezinfekci

je efektivní metoda pro důkladné čištění a dezinfekci velkých povrchů. Používá se k ošetření podlah, stěn, pracovních ploch a vybavení v různých prostředích, jako jsou nemocnice, potravinářské provozy, školy a veřejné budovy.

Dezinfekce ponorem/vytíráním

je účinná metoda pro sanitaci různých typů povrchů a vybavení. Tato technika se často využívá v potravinářských provozech, zdravotnických zařízeních a laboratořích.

Zničte mikroorganismy efektivně a bezpečně

Nebezpečné mikroorganismy jsou všude kolem nás a je třeba se proti nim účinně bránit. Nejen členy své domácnosti, ale také zaměstnance či hospodářská zvířata.

Obzvlášť ve vlhkých prostorách se nákazy způsobené bakteriemi, viry a plísněmi snadno rozšíří. I proto je dobré dát na preventivní opatření a vyhledat odbornou pomoc, která nejen, že již existující problém vyřeší, ale také mu je schopna do budoucna předejít.

Kontaktní údaje

Barbora Cirhanová

Havanská 450/4

170 00  Praha 7 

IČO: 07685335

Centrální příjem zakázek
logo sdružení

Jsme členy Sdružení pracovníků dezinfekce, dezinsekce, deratizace ČR, z.s.

logo_deratizatorka
Copyright @2024 deratizatorka.cz | Vytvořil Webforte